Sopar
al Via Véneto |
Com que la Montse es quedava a Sitges aquella setmana perquè tenia un curs a Barcelona, vam tenir excusa per buscar on anar a sopar un dels dies i a més vam tenir la sort de trobar a internet una oferta per anar al Via Véneto a gaudir d'un menú degustació amb maridatge de vins. |
|
|
|
Ens
va sorprendre molt que ens fessin passar a un salonet privat
enlloc de servir-nos al menjador principal. La veritat,
encara no sabem si es tractava d'una deferència cap a
nosaltres o si pretenien amagar-nos del seu públic habitual,
però el cas és que ens van asseure, ens van servir una mica
de cava i ens van portar uns aperitius. |
|
|
|
Els
entrants es composaven d'una perla de meló al pernil, salmorejo de mango,
cornet cruixent de vieires, patates braves farcides de
calamar i ceba de Figueres confitada i croquetes de
pollastre i bolets. La veritat, un molt bon començament. |
|
|
|
Tot
i no estar al menjador principal, l'experiència ja va valer
la pena només pel tracte i el servei rebuts (un dels punts
que vam destacar com a febles al Racó
de Can Fabes) i un bon exemple del que dic és la
safateta de mantega (influència francesa de la cuina de
nivell de fa uns quants anys), delicadament presentada i
discretament substituïda quan va perdre contingut, que
teníem sobre la taula. |
|
|
|
Després
de la sopa freda de síndria amb cranc chatka del Mar del
Nord, va arribar un dels plats més emblemàtics d'aquest
restaurant, el milfulls de patata i botifarra del perol. |
|
|
|
El plat de peix va ser un llom de lluç del Port de Celeiro delicadament cuinat al vapor de bambú amb costra de cuscús sobre un llit de carxofes. |
|
|
|
L'últim plat principal en arribar va ser el xai lletó tendríssim, rostit, desossat i farcit a la catalana, amb minimacarrons de foie. |
|
|
|
A l'hora de les postres s'havia d'escollir entre la sopa de poma fresca, codony, poma cuita, sobao i xarrup de sucre moscovado i el clàssic soufflé al Grand Marnier, però enlloc de triar, vam demanar-los tots dos i els vam compartir. |
|
|
|