Vins Torre del Veguer

 

 

 

A la botiga de vins Avinyó de Sitges vam apuntar-nos a una cata de vins Torre del Veguer que anava a celebrar-se a la botiga que tenen a Vilanova i La Geltrú, però el dia abans ens van trucar i ens van demanar si podíem ser-hi una hora abans perquè havien canviat el lloc on fer la cata per la bodega i així ens la podrien ensenyar. Vam fer tot el possible i la Núria va arribar a la botiga de Vilanova, des d'on la van acostar a la bodega i jo vaig haver d'anar-hi directament des de la feina.

sergibuda.cat


sergibuda.cat  







Després de rebre una sèrie d'explicacions relatives a la història de l'edifici principal de la Torre del Veguer i a la fabricació del vi, vam entrar en un petit edifici adjacent en el què hi havia versions antigues en desús de la maquinària de la bodega.


sergibuda.cat









La visita va continuar pel petit i caòtic (deformació professional, ho sento) magatzem, que ocupa l'edifici que va fer de teatre anys ençà, quan no existia internet, ni la televisió ni tan sols la ràdio.


sergibuda.cat


 

 

 

 



 

De tota manera, tot i tractar-se d'una petita bodega amb recursos limitats, està clar que sap on invertir i la maquinària, malgrat ser petita com la bodega, és nova i es veu neta i ben cuidada.


sergibuda.cat









Tampoc no són moltes ni molt grans les tines d'alumini on fermenten els vins, transformant el sucre el alcohol mercès a l'acció del llevat. Com és habitual, es refrigeren mitjançant un serpentí amb aigua que les envolta.


sergibuda.cat


 

 

 

 



 

Vam poder veure les bótes en les que anaven envellint alguns vins i fins i tot vam entrar en el que havien estat les tines de fermentació, que s'estaven fent servir com a cava després de tancar-les per dalt i obrir entrada pel lateral.


sergibuda.cat









Tot i que algunes estances estan força deteriorades, en part per la funció que se les ha encomenat, el cert és que l'edifici és encisador i el seu potencial enorme.


sergibuda.cat



 







La cata en sí va ser molt profitosa, provant el Xarel·lo, una ampolla del mateix vi de l'anyada del 2010, el Muscat i el Gala com a blancs, l'Eclèctic i el Raïms de la immortalitat com a negres i el Marta com a vi escumós. En acabat, vam poder veure la capella de la torre i ens van obsequiar amb una ampolla de vi.


sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

sergibuda.cat