Visita a Montblanc

 

 

 

Com que la ruta dels V Café Racer Days sortia a les onze del matí, vam pensar que era millor fer una bona part del viatge fins Les Borges Blanques el divendres i així no hauríem de matinar i no perillaria la nostra arribada a temps. Mirant per internet, vam trobar un lloc per dormir bé de preu a Montblanc i el vam reservar. Per anar-hi, ens vam trobar en una gasolinera a l'N-340.


sergibuda.cat








No ens va costar pas gaire arribar fins la Fonda dels Àngels, tot i que circular pel Carrer Major va resultar força estrany (per mi, que no havia d'estar permés a aquella hora, però no vam veure cap senyal que ho indiqués).


sergibuda.cat









Vam instal·lar-nos i vam sortir a passejar per la capital de la Conca de Barberà. Vam veure l'església de Sant Miquel, del segle XIII, amb façana romànica i interior gòtic, d'una única nau i sense absis. Fóu seu de les Corts Catalanes el 1307 i el 1370. Vam travessar el Carrer Major i ens vam endinsar a la Plaça Major, on hi destaquen els Porxos de Cal Malet, la Font Major, la Casa de la Vila i el Casal Desclergue.

sergibuda.cat

sergibuda.cat
 

 

 

 



 

Passejant pels carrerons, vam veure indicacions del Palau Reial i les vam seguir fins a trobar un edifici d'estil gòtic amb façana de carreus construit entre els segles XIII i XIV. En ell hi residia el Rei de la Corona d'Aragó en les seves estades a la vila, però a finals del període medieval va passar a mans del llinatge dels Llordat, mantenint-se fins l'actualitat en mans privades que l'han anat reformant i allunyant-lo del seu aspecte original.


sergibuda.cat








Vam passar per davant del Casal dels Josa per arribar a la façana principal de l'Església de Santa Maria la Major, una impressionant església d'estil gòtic situada a la part més alta de la vila que es va deixar inacabada per l'acció de la pesta negra sobre la població i les seves finances. A més, durant la Guerra dels Segadors, la façana va patir greus desperfectes i es va haver de refer pràcticament per complet, el que explica l'estil barroc actual.

sergibuda.cat

sergibuda.cat







Al segle XIV, Pere III el Cerimoniós ordenà l'aixecament de la muralla, una construcció de 1.500 metres amb 34 torres merletades (actualment en queden la meitat) i quatre portes. Nosaltres vam sortir pel Portal de Sant Antoni.

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat







Vam tornar cap al centre i vam prendre una cervesa, després vam voltar per mirar-nos els restaurants que hi havia, però tot i fer molt bona fila uns quants d'ells, vam decidir anar a sopar al Restaurant Bonarea per estalviar una miqueta i no trigar gaire.

sergibuda.cat

sergibuda.cat







Van ser menys de quatre hores, inclós el temps del sopar, però vam aprofitar-les tot el que vam poder. Això sí, queda pendent una nova visita amb més temps per poder entrar en alguns dels edificis emblemàtics i tenir l'assessorament de l'oficina de turisme.


sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

sergibuda.cat