| 
               Sitges
                  Tapa a Tapa primavera  | 
          
| 
               Una nova edició del Sitges Tapa a Tapa, aquest cop a l'abril, confirmant el que ja ens havíem imaginat: no havien canviat la primavera per la tardor, sinó que passava a celebrar-se dos cops l'any. Això sí, un cop més vam assabentar-nos de les dates a l'últim moment, però igualment ens ho vam poder muntar per fer una primera ronda el dijous al vespre. I si aquestes rondes del primer dia unes edicions anteriors les havíem fet pràcticament sols, cada edició n'estava havent més i més gent.  | 
          
|   | 
            
              ![]()  | 
              | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               Tenint-lo
                    prop de casa, sent un dels millors restaurants de Sitges del
                    moment i sabent que té un horari de tapes reduït, era clar
                    que havíem d'aprofitar el dijous per anar al Xampú Xampany a
                    provar el ceviche
                    de musclos del Delta de l'Ebre amb escuma de ceps, oli de
                    tòfona i ous de salmó que vaig trobar deliciós.  | 
          
| 
               
 ![]()  | 
              | 
            
               
 ![]()  | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               En
                    aquesta edició, el nombre de locals participants va
                    augmentar fins als trenta-sis, però el més destacable potser
                    va ser que van aparèixer de nous i que alguns que no se
                    n'havien perdut cap van desaparèixer (cansanci de la
                    fòrmula?, manca d'idees després de tantes edicions?, dates
                    que no encaixen? Ves tu a saber!). Un dels nous, entre
                    altres coses perquè el restaurant era nou, va ser La
                    Terrassa de Sitges, que va presentar una tapa senzilla:
                    terrina de foie
                    d'aus de corral amb melmelada de figues, però val a dir que
                    el micuit estava
                    molt bo i que tenia les quantitats exactes de melmelada i
                    d'escames de sal.  | 
          
| 
               
  | 
             ![]()  | 
              | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               A
                    més de ser un local agradable, on hom se sent com a casa, on
                    es menja molt bé (el millor lloc per fer un aperitiu a
                    Sitges), La Barata és una aposta segura a l'hora de tastar
                    tapes en el concurs. Aquest cop van presentar un panet
                    cruixent amb vedella, gorgonzola, pera i verduretes.  | 
          
|   | 
              | 
              | 
          
|   | 
              | 
              | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               Enlluernats era el nom
                    de la tapa que va presentar el Vivinwine (Carrer Sant
                    Bonaventura, 17) i és com ens va deixar el tàrtar cruixent
                    de lluerna amb escopinyes i perles de mar amb llimona
                    konbawa.  | 
          
| 
               
  | 
             ![]()  | 
            
               
  | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               Malgrat
                    que hi havia més gent de l'esperada fent la ruta, el primer
                    dia era el millor per anar a El Cable a veure què era això
                    de Barcelona Street Food,
                    doncs la descripció "arròs a la Sitgetana a l'estil Thai"
                    ens tenia una mica mosquejats. Finalment, es tractava d'uns
                    noodles d'arròs molt ben cuinats en un recipient estil
                    americà especial per a l'ocasió que potser tenia molta feina
                    i molts matisos, però nosaltres no els vam saber trobar.  | 
          
| 
                  | 
              | 
              | 
          
|   | 
              | 
              | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               I
                    ja que hi érem, vam aprofitar per acostar-nos a La Kassoleta
                    per tastar la broqueta de pollastre marinat en romesco sobre
                    un terra de calçots que van batejar com K
                      de pollastre, que no ens va acabar d'agradar ni pel
                    gust en si del terra de calçots ni per com ens el van
                    servir, doncs havia passat feia estona per la planxa i
                    simplement l'havien escalfat posant-lo un altre cop,
                    ressecant-lo i sense escalfar-lo convenientment.  | 
          
| 
               
  | 
              | 
            
               
  | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               Dissabte
                    a migdia vam reprendre la ruta, però amb la intenció de fer
                    una o dues tapes i acabar de dinar. Vam encertar-la
                    totalment anant al Picnic a menjar la que per mi va ser la
                    millor tapa (com a mínim de les que vaig acabar tastant)
                    d'aquesta edició, una gamba a
                      la espada amb arròs d'ibèrics i escuma d'allioli.  | 
          
|   | 
             ![]()  | 
              | 
          
|   | 
             ![]()  | 
              | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               A
                    l'Sports bar vam acabar de dinar, incloent-hi en el menú
                    l'hamburguesa de vedella a la crema de calçot que havien
                    preparat per concursar i que simplement era correcta.  | 
          
| 
               
 ![]()  | 
              | 
            
               
 ![]()  | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               Si
                    el diumenge és el dia del vermut, quarts d'una és l'hora del
                    vermut, un bar presenta la Croqueta
                      de vermut i pots prendre-la a la terrassa...
                    Efectivament, has d'anar i demanar-te la croqueta feta de
                    beixamel d'escopinyes amb salsa Espinaler i arrebossat de
                    patates xip, tot un plaer per als sentits!  | 
          
 ![]()  | 
              | 
              | 
          
|   | 
              | 
             ![]()  | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               Si
                    pensàvem que titular una tapa Se
                      la va menjar i "bacallà" era sorprenent, és que no
                    sabíem què volia dir la paraula sorprenent, perquè el que
                    realment va ser sorprenent va ser la combinació de sabors
                    del vaset de brandada de bacallà amb final cruixent de blat
                    de moro fregit, acompanyat de puré d'albercocs i escuma
                    d'oliva negre que vam acompanyar amb les cerveses
                    corresponents, una tapa de tellerines i unes sardines
                    fumades.  | 
          
| 
               
  | 
             ![]()  | 
              | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               En
                    canvi, l'Hojalrico,
                    el vol au vent de
                    pasta de full farcit de salsa de quatre formatges, ceba
                    confitada, foie,
                    gingebre, festucxs i encenalls de xocolata amb un Mikado
                    punxat era simplement decepcionant, doncs sense estar
                    dolent, era un conjunt de sabors que ni es percebien per
                    separat ni combinaven.  | 
          
|   | 
             ![]()  | 
              | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               Tampoc
                    no va aixecar el nivell el muffin
                    d'ou, patata i pernil ibèric rematat amb gelatina de
                    tomàquet de La Granja de Sitges del Carrer Parellades amb el
                    que vam donar per acabada la ruta del diumenge.  | 
          
 ![]()  | 
              | 
             ![]()  | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               El
                    dimecres següent, vam poder anar al Casa Hidalgo (fan tan
                    complicat prendre's la tapa que sempre hi ha cua) per
                    demanar-nos el cucurutxo de xai amb hummus
                    i poma reineta rostida, que estava molt bo, però que et
                    deixava amb ganes de més pel seu diminut tamany.  | 
          
| 
               
  | 
             ![]()  | 
            
               
  | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               Als
                    que hauríem d'haver felicitat tant pel servei, que sense ser
                    per tirar coets com a mínim no ens van acabar emprenyant,
                    com per la tapa, que estava bastant ben aconseguida, és a la
                    Cañateca Prado amb el seu filet de porc farcit de patè
                    casolà sobre parmentier
                    de patata amb ceba confitada i cruixent de bacó.  | 
          
|   | 
             ![]()  | 
              | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               El
                    Volcà de malvasia
                    de La Pícara va ser tot un volcà d'originalitat en presentar
                    una torrija a la malvasia amb suaus aromes de pètals de
                    roses, fina capa de pomes saltejades amb el seu volcanet de
                    foie, festucs i
                    redució de malvasia.  | 
          
| 
               
  | 
             ![]()  | 
              | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               Com
                    que el divendres érem a casa, vam decidir anar a fer-ne unes
                    quantes més, però enlloc de sortir a l'hora de sopar, vam
                    preferir sortir a l'hora de berenar i així poder-ne fer més.
                    L'hamburguesa amb ruca, ceba caramel·llitzada i panses,
                    servida amb encenalls de formatge parmesà i salsa especial
                    de mostassa batejada com Delícia
                      de Sitges al Decoure va servir per arrencar la ruta
                    sense riscs.  | 
          
 ![]()  | 
              | 
              | 
          
|   | 
              | 
             ![]()  | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               La
                    Morenita de Blanca Subur
                    creada a Can Vilalta posant en un gotet cremós de parmentier
                    de patata i botifarra negra de Vic amb un suau toc de tòfona
                    va ser més arriscat, però estava totalment sota control de
                    la cuina del restaurant.  | 
          
| 
               
  | 
             ![]()  | 
            
               
  | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               A
                    L'Avinyet ens van presentar el seu Còctel
                      de boletus, una lleugera i gustosa crema de ceps
                    amb ou de guatlla servida en una copa de còctel, a la que jo
                    li posaria un però, que és l'ou de guatlla, doncs pel meu
                    entendre si el servien dur (com va ser el cas), haurien
                    d'haver-lo fet trossets amb el cibolet i no pas servir-lo
                    sencer, i en tot cas jo l'hauria fet poché, que crec que
                    escauria més.  | 
          
| 
               
  | 
             ![]()  | 
            
               
  | 
          
      
      
      
      
      
      
| 
               El
                    divendres el vam acabar amb Una
                      vedella encarxofada del Cafè Roy, un canelo de
                    vedella rostida farcit de carxofa tendre amb suc de fines
                    herbes i acompanyat de cruixent de carxofa. Apart d'aquestes
                    tapes, durant els deu dies també en vam menjar alguna més
                    sense fer foto i ens vam quedar amb ganes de provar-ne
                    alguna, però potser va ser intel·ligent per la nostra part
                    prendre'ns aquesta edició de forma més tranquil·la per no
                    acabar saturant-nos.  | 
          
|   | 
             ![]()  | 
              |