Dinar al Tomoe

 

 

 

Volíem aprofitar la festivitat de Tots Sants fer un dinar bo i a un preu raonable, ens vam connectar a eltenedor i vam trobar una oferta per anar a menjar al Restaurant Tomoe del Carrer de Sant Delfí de Barcelona que ens va convèncer, tot i no conèixer el local.


Dinar al Tomoe








Primer de tot, ens van servir unes gyozes, les típiques crestes orientals fetes al vapor i després marcades a la planxa, que anaven farcides de porc ibèric i shiitake.


sergibuda.cat








El segon entrant va ser un Harumaki, un rotllet de primavera en pasta d'arròs amb farciment d'alvocat, gambot, mizuna (una espècie de rúcula originària del Japó) i kimizu (la maionesa japonesa).


sergibuda.cat








El ceviche thai, que realment no sé si existeix com a tal o es tracta de la fusió del típic plat peruà amb els marinats també típics de la cuina thailandesa, estava composat per pez mantequilla, ceba vermella, llima kaffir, yuzu i llet de coco.


sergibuda.cat








Per acabar amb els entrants, un sushi moriawase o, el que és el mateix, un assortit amb peix cru com a base que estava composat per uramaki (rotllet d'arròs farcit i recobert) que anava farcit de tempura de llagostí i cobert d'alvocat, sake maki (tradicional rotllet d'arròs en alga nori farcit de salmó) i nigiris (boles d'arròs) coronats per unagi (anguila) i salmó flambejat.


sergibuda.cat







El primer dels plats principals era de fideus Yakisoba ('tallarines fregides'), uns fideus de farina de blat fets al wok amb pok choi (col xinesa), cansalada caramelitzada i calamar.


sergibuda.cat







Després ens van servir un tataki de secret ibèric amb bolets de roure i mongetes verdes amb salsa de miso i katsuoboshi (bonítol d'altura sec, fermentat i fumat).


sergibuda.cat








Ens va agradar tot força i amb aquesta satisfacció vam encarar el postre, que es tractava d'una reinterpretació d'un pay de llimona sudamericà, però fet amb yuzu (cítric japonès).

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat







Un local decorat com una austera taverna japonesa antiga amb un menjar espectacularment bo altament recomanable, va ser tot un encert i un descobriment.


sergibuda.cat

 

 

 

 

 

sergibuda.cat