Graus

 

 

 

Havíem quedat amb el Jaume per anar amb ell i la Georgina a la concentració de Fallas a Benicarló, però uns dies abans ell va caure amb la moto prop de Pamplona i després un cotxe se la va endur per davant. De tota manera, va decidir llogar-ne una i el dimecres al vespre, quan van cancel·lar la concentració de Benicarló, entre tots vam buscar una alternativa: l'esmorzar que feien a Benavarri, dormint en un apartament a Graus el divendres i el dissabte. El Covid19, però, estava causant estralls i ho estava accelerant tot i el dijous al vespre cancel·laven l'esmorzar i confinaven Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena sense que nosaltres alteréssim els plans de marxar el cap de setmana.

sergibuda.cat







La Georgina i el Jaume van venir a Sitges en la Royal Enfield que havien llogat, vam acabar de disposar l'equipatge i la Georgina va ocupar amb la Merlès l'habitacle del sidecar, alliberant a la Nùria d'acompanyar la Merlès i possibilitant que la Georgina fes tants quilòmetres en moto.

sergibuda.cat







Ens vam aturar a la Bonarea de Jorba, vam aprofitar per repostar gasolina, per menjar alguna cosa al bar i per preguntar a la Georgina, que ens va contestar en sentit negatiu, si havia tingut algun problema. A tot això, la Merlès dormia plàcidament.

sergibuda.cat







Vam fer ruta cap a Anglesola, Balaguer, Alfarràs i Benavarri, on vam tornar a aturar-nos per repostar, descansar i donar-li el berenar a la Merlès.

sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.cat







Un cop a Graus, ens va costar una mica trobar l'apartament que havíem reservat, però finalment vam donar amb ell. Vam aparcar al gual del costat i vam descarregar l'equipatge, però després vam haver d'anar a aparcar correctament les motos, doncs estàvem al centre històric de la vila i allà no hi havia possibilitat de fer-ho.

sergibuda.cat







Encara no ens havíem acabat d'instal·lar que els amants dels dibuixos animats ja havien trobat el comandament a distància i n'havien sintonitzat uns al televisor que teníem a la sala principal.

sergibuda.cat







Vam sortir a donar una volta pel centre tot buscant on comprar cerveses, aigua i alguna cosa per esmorzar l'endemà, acabant al supermercat que hi havia a la rotonda de la travessia de l'A-139.

sergibuda.cat
sergibuda.cat







Després de comprar, vam anar al Rokola La Taberna de Graus a prendre alguna cosa. Vam descartar sopar-hi perquè les nostres pretensions no incloïen l'espectacular menú de la tòfona de la carta i vam voltar una mica per trobar on fer-ho. No hi havia massa oferta i finalment vam encertar-la entrant a Casa del Barón, on vam fer una pica-pica que va incloure un remenat amb bolets i longaniza, croquetes i unes patates braves.

sergibuda.cat
sergibuda.cat







Hi havia un televisor encès i vam poder veure a les notícies que el President Torra cridava la població a confinar-se i demanava al govern espanyol l'autorització per decretar-ho. La veritat és que ens va sorprendre molt, gairebé no ens ho créiem i en aquell moment no vam ser capaços de reaccionar.

sergibuda.cat







La Plaza Mayor, una obra arquitectònica del segle XVI de forma pentagonal irregular, reuneix un conjunt de cases nobles pintades en colors molt llampants i amb porxos. I si ja l'havíem gaudit amb llum de dia, també vam poder gaudir-la amb llum artificial, doncs els fanals estaven estratègicament col·locats per realçar la seva bellesa.

sergibuda.cat







De tornada a l'apartament, vam adonar-nos que ens havíem deixat els bolquers de la Merlès (en feia servir només per dormir), així que vaig sortir a comprar-ne sota la mirada de la Basílica de la Vírgen de La Peña, que és un símbol de la població que hi ha al Penyal del Morral, però en tot Graus no hi havia on comprar-ne a aquella hora i vaig haver d'anar a Barbastre, doncs allà hi havia un Alcampo 24 hores.

sergibuda.cat







El diumenge al matí, encara incrèduls, vam informar-nos de la situació i vam decidir tornar cap a casa, donant per perduda la nit del dissabte a l'apartament. Vam esmorzar, vam recollir, vam carregar i vam fer el camí de tornada una mica tristos i sense ni tan sols imaginar el que anava a passar els propers mesos.

sergibuda.cat
sergibuda.cat

 

 

 

 

 

sergibuda.cat